Kilpailutoiminta

kilpailutoimintaPartiotaitokilpailut ovat partio-ohjelmaan perustuvia, maastossa tapahtuvia vartiokilpailuja, joissa kilpaillaan niin lippukunta-, piiri-, kuin valtakunnallisellakin tasolla. Ne kuuluvat olennaisena osana partiotoimintaan ja Metsäveikoilla onkin pitkät perinteet niin kilpailuihin osallistumisessa, kuin niiden kehittämisessäkin. Itseasiassa Suomen Partiopoikajärjestö otti 1946 ohjelmaansa partiotaitomestaruus-kilpailut metsäveikkojen Bruno ”Pappa” Ollila ja Armas ”Luonnos” Lähteenkorva aloitteesta. Metsäveikoissa kilpailuja oli järjestetty jo 1930-luvun alkupuolelta lähtien.

Nykypäivän kilpailut ovat kestoltaan päivä- tai yökisoja siten, että kaikkein nuorimmat kilpailevat päiväsarjoissa ja yli 14-vuotiaat yösarjoissa. Joukkueiden koot vaihtelevat kolmesta viiteen jäseneen sarjasta riippuen.

Piiri- ja valtakunnallisella tasolla kilpailuja järjestetään syksyisin, talvisin ja keväisin. Talvikisoissa kilpailevat kaikki sarjat, syyskisoissa ainoastaan yösarjat ja kevätkisoissa vain nuorimpien päiväsarjat.

Tällä hetkellä Metsäveikoissa toimii muutamia säännöllisesti kilpailevia kilpailuvartiota: Kisaveikot ja Toimenpojat on nähty viime vuosina melko useasti niin piirin, kuin SM -tasonkin kilpailujen harmaassa sarjassa. Punaisessa sarjassa on viime vuosina Metsäveikoille mainetta tuonut erityisesti Fiasko -niminen kilpailuvartio. Myös 90 -luvulla mainetta kerännyt vanhempi kisavartio, legendaarinen Sauma, on viime vuosinakin nähty kisaamassa. Erilaisilla vaihtelevilla kokoonpanoilla on erityisesti piirin kilpailuihin osallistunut toki muitakin vartioita. Uusia metsäveikko vartioita kaivattaisiin kuitenkin kilpailuihin. Lisää tietoa Metsäveikkojen kilpailutoiminnasta ja erityisesti Kisaveikoista löydät Kisaveikkojen omalta sivulta.

Lisää tietoa partiotaitokilpailuista yleisesti löydät Suomen Partiolaisten kilpailutoiminta sivustolta, joka sisältää mm. linkkejä SM-tason partiotaitokisojen sivuille, vinkkejä kilpailujen järjestämiseen, sekä partiotaitokilpailujen täydelliset säännöt.

Tulevia kisoja voi tarkistaa piirin sivuilta: tapahtumakalenteri


Muut kisailut

07.08.2021 Scout Triathlon Competition – Vaasa (TH-Team/kisajaos) uinti, fillarointi, juoksu

Menneet kisat:

TYRNI 8.-9.9.2018

PT-syyskisat ”Sen pituinen se” Oulussa 9.-10.9.2017

SM Pt-syyskisat ”ELÄMYS2017” Ylläksellä 7-8.10.2017

06.08.2016 Scout Triathlon Competition – Vaasa (TH-Team/kisajaos) uinti, fillarointi, juoksu

20-21.02.2016 ARKTIS, Oulu. Kaikki sarjat. Piiri järjestää.

16.04.2015, Kreivin aikaan, Oulu. Samoajat/Tarpojat, KEvät PT-kisat. Piiri järjestää.

21.05.2016 Repliikki, Riihimäki. Kevät SM-PT-kisat.

28-29.5.2016 Leon lenkki ja Hilkan kilpa 2016, Valkeakoski. Kuuleman mukaan myös KISAVEIKOT ovat tulossa?

08-09.10.2016 Juntu 2016 Syys SM-PT-kisat. Lapua. Pohjanmaan Partiolaiset järjestää (me siis pääsemme tekemään kisoja!)


Metsäveikkojen legendaarisia kisavartioita:

Sauma

Team Fendari

Kisaveikot

Toimenpojat

Jäärä