Pohjantuuli

Keväällä 2003 lippukunnan meripartiotoiminta käynnistettiin todenteolla uudelleen hankkimalla lippukunnalle oma purjevene, joka nimettiin perinteitä noudattaen Pohjantuuleksi. Hankittu alus on vuosimallia 1977 oleva Arteknon valmistama H-vene. Kyseessä on H-veneiden ns. toisen sukupolven alus, joissa rakenne on laadukkaampi ja kevyempi, mutta samalla kestävämpi, kuin ensimmäisen polven H-veneissä. Alus on todella hyväkuntoinen. Tosin vanha vene kaipaa tietysti aina hoitoa ja kunnostusta, mutta varsin kohtuullisesti kuitenkin.

Veneessä on erittäin laadukas perusvarustus. Majoitus on telttatasoa. Moottori on tehokkaampi 6 hevosvoiman Yamaha, jonka lippukunta hankki Vaasan Lionsien myöntämän tuen avulla. Tuulisissa olosuhteissa moottoria harvoin tarvitaan, sillä H-veneellä on  loistavat purjehdus-ominaisuudet ja kohtuullinen koko. Perämoottorissa on myös latausmahdollisuus, eli akkuja saadaan ladattua myös merellä.

Alus on eväkölinen ja peräsin on tuettu skegillä. Makuupaikat löytyvät neljälle. Tehokas purjehdusmiehistö on 3 – 4 henkeä, mutta mahdollisuus on isompaankin miehistöön.

pohjantuuli1pohjantuuli2

Faktat kootusti:

Nimi: Pohjantuuli
Tyyppi: H-vene Artekno -77
Pituus: 8,28 m
Leveys: 2,18 m
Syväys: 1,30 m
Minimipaino: 1450 kg
Moottori: YAMAHA F6 CMHL-C
Purjeet: Isopurje, fokka, spinaakkeri
Alumiini masto ja puomi
Kiinnitys ja ankkurointi varustus
Garmin 128 GPS
Valonheitin
Paukkuliivit miehistölle
Sekä muuta ”tilpehööriä”

Lisätietoja H-veneistä voi lukea Suomen H-veneliiton sivuilta.