Inkelinmaan leirialue

Inkelinkatosmaa on lippukunnan leirialue, joka sijaitsee välittömästi Koskön majan ja sitä ympäröivän retkeilyalueen pohjoispuolella.
Alueelle on rakennettu yhdessä muiden maanomistajien kanssa Inkelintie. Tämä ei häiritse lainkaan poikien retkeilyä majalla, sillä se on venematkan päässä, hyvin maastonmuotoihin naamioitu ja lisäksi se on eristetty puomilla. Tien rakentamisella luotiin erittäin tärkeä huoltoyhteys majalle.

Alue tarjoaa hyvät mahdollisuudet isompienkin retkien ja leirien järjestämiseen. Kesällä 2005 alueella järjestettiin Vaasan seudun partiolippukuntien yhteinen Jatuli -kesäleiri ja 2007 Metsäveikkojen oma VEIKKO-leiri. Leiriä ja tulevaisuutta varten alueelle rakennettiin pysyvä keittiökatos, raivattiin huoltoväylä keittiökatokselle, sekä suoritettiin runsaasti pystykarsintaa ja muuta alueen raivausta. Alue palveli hyvin leirikäyttöä ja samalla leiriä varten tehdyt raivaustyöt kehittivät aluetta entistä paremmaksi leirialueeksi tulevaisuutta silmällä pitäen. SAGA leirille 2009 valmistui kestävä ruokailukatos ja pöydät. Kiinteitä erottelevia vessoja on rakennettu pikkuhiljaa eri teltta alueille ja inkelinraittia on jatkettu leirisaunalle saakka
Alueen rajalle tuotiin 2003 logistiikkakeskukseksi vanha työmaaparakki , nimeltään 104. Uusi huolto- ja toimistorakennus: 103 otettiin käyttöön 2017.

Keväällä 2017 on käynnistynyt kehittämishanke INKEHA . Alueelle on tarkoitus saada sähköliittymä, porakaivo, uusi huoltorakennus ja leirisauna. Hankkeseen on haettu ja saatu tukea EU:lta.
Rannan pysäköintikenttää parannetan ja keittiökatokselle suunnitellaan pientä kohennusta.

Ajo-ohjeet Inkelinmaalle löydät Koskön majan sivun alalaidasta.

INKEHA Inkelinmaan leirialueen kehittämishanke. Metsäveikkoja tukee: