Konsulaatit

KaupunkiKonsulaatin yhteystiedot
TurkuPääkonsuli Mikko Sillander, mikko@sillander.com, 050 482 1579
TamperePääkonsuli Henri Tammi, henri.tammi@gmail.com, 050 555 4590
HelsinkiPääkonsuli Atte Martikainen, atteos@gmail.com, 050 536 4229

Ajankohtaista

Turun konsuli kutsuu Turun etäveikot kokoon 2.6. ravintola Rioniin. Ilmoittautuminen konsulille O5O 482I579, niin saadaan oikean kokoinen pöytä varattua. Tervetuloa!

Helsingin metsäveikkokonsulaatti piti perustamiskokouksen 21.4.2022 ja konsulaatin toiminta on virallisesti polkaistu käyntiin. Konsulaatin pääasiallisina tiedotuskanavina toimii whatsapp-ryhmä ja vmv-helsinki@lista.partio.fi postituslista. Jos haluat listoille mukaan, laita viestiä Atelle tai webmaster@vaasanmetsaveikot.fi

Turku, Tampere, Helsinki, maailma: konsulaattiverkosto nousee

Partiolippukunta ja tukiyhdistys kehittävät yhdessä partioverkostoaan. Metsäveikkojen etuja ja hyvinvointia edistämään avataan konsulaatteja merkittäviin kaupunkeihin.

Aiemmin käytössä ollut etäveikkotoiminta hioutuu ja kehittyy. Tämän vuoden aikana otetaan käyttöön Metsäveikkojen edustustot ympäri maailman. Konsuleita valitaan eri puolille, jotka pitävät asemapaikallaan Metsäveikkohenkeä yllä ja auttavat myös pulaan joutuneita Metsäveikkoja.

Ensimmäiset konsulit on nimitetty. Helsingin konsulaatin avaa Atte Martikainen, maineikkaasta Martikaisten suvusta. Tampereen konsulaatin johtoon on nimitetty Henri ’Henu’ Tammi, ja Turun konsulaatin pääkonsulina toimii Mikko ’Silli’ Sillander.

Itsenäisyyspäivän aikaan on lippukunnan konsulivastaanotto, jossa konsulit kokoontuvat kololle päivittämään Metsäveikkojen tilanteen ja kuulemaan asemapaikan Metsäveikkokuulumiset.

Onko elämä heittänyt Vaasan ulkopuolelle? Toimi näin.

Turun, Helsingin ja Tampereen alueiden Metsäveikkoja pyydetään ilmoittautumaan lähimpään konsulaattiinsa. Jos alueellasi ei vielä ole konsulaattia, pestistä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä lippukunnan johtajistoon tai Metsäveikkojen tukiyhdistyksen johtokuntaan. Konsuliksi voidaan nimetä Metsäveikko, nuori tai vanha. Kunniakonsuliksi voidaan valita muu henkilö, jolla on vahva tuki Metsäveikkotoiminnalle. Yhteistä konsuleille on partiotunnuksen toiminta; Aina Valmiina ja jo vanha partioihanne; auttaa ja palvella.

Konsulaatti sijaitsee pääsääntöisesti Metsäveikkorepussa, komeron nurkassa. Tarpeen mukaan konsuli laajentaa toimintaa ja järjestää Metsäveikkotapaamisia asemapaikallaan. Metsäveikkojen vaihtaessa maisemaa, voi ilmoittautua uuden paikkakunnan konsulille ja saada infoa tapahtumista. Tapahtumat pyritään julkaisemaan myös nettisivuilla.

Mitä tapahtuu?

Valtaamme maailman, mutta syödään eka. Konsulit kutsuvat alueensa Metsäveikkoja syömään heti koronatilanteen paikallisesti helpottaessa. Saman pöydän ääressä voidaan paremmin suunnitella paikallistoimintaa, johon voi kuulua esimerkiksi retkiä, vierailuja, illanistujaisia ja maailman parantamista Metsäveikkojen edut huomioiden.

Konsuli voi auttaa seudullaan Metsäveikkoa esim. asunto- , logistiikka-, tai työasioissa tai muussa paikallistuntemusta vaativassa asiassa. Useat Metsäveikot ovat myös nurkanneet samoja taloyhtiöitä, yhdistetyllä äänimäärällä asioiden koordinointi on helpompaa. Konsulikyydillä onnistuu satunnaisesti erilaiset kuriiripostit Vaasan ja muiden kaupunkien välillä. Konsulikyydillä on matkannut mm. mummo, takka, pukkiasu ja postimerkkikokoelma.