Saariston rengastien polkupyörävaellus

26.-29.6.2020

Saariston rengastie on merellinen rengasreitti joka tutustuttaa ainutlaatuisen hienoon Turun saaristoon. Reitille on rakennettu paljon pyöräteitä ja myös mutkittelevia pikku saaristoteitä pääsemme polkemaan. Saaristo on maailman mittakaavassa ainutlaatuinen, ja tämä on ehdottomasti yksi Suomen legendaarisimmista ja kauneimmista polkupyöräiltävistä reiteistä. Lisätietoa saariston rengastiestä löydät esimerkiksi täältä: https://visitparainen.fi/fi/saariston-rengastie/

Poljemme saariston rengastien täysimittaisena, poljettavaa tulee neljän päivän aikana yhteensä noin 150km. Tämän lisäksi on useita siirtymiä lautoilla ja yhteysaluksilla. Reitti kierretään vastapäivään, jolloin on paras mahdollisuus myötätuuleen.

Vaelluksen järjestelyissä otetaan huomioon myös koronariskit. Rengastiellä kontaktin välttäminen muihin matkailijoihin on helppoa. Matkat Vaasasta Turkuun ovat reissun koronariskialttein kohta. Osallistujat ovat vaelluksella toistensa kanssa läheisissä tekemisissä, osallistumisen ehtona on, että partiolainen ja hänen kotiväkensä ovat koronaoireettomia.

Vaelluksen johtaa Metsäveikko Mikko Sillander eli Silli, joka on asunut Turussa 18 vuotta ja kiertänyt rengastien kahdesti.

Aikataulu

Reissu alkaa Vaasasta perjantaina 26.6. aamulla ja päättyy Vaasaan maanantaina 29.6. myöhään illalla. Matka Vaasasta Turkuun tehdään ryhmäkoosta riippuen junalla tai henkilöauto-peräkärry –yhdistelmällä.

Polkupyörä

Saariston rengastiellä on mäkiä ja tienpinta vaihtelee asfaltista hiekkatiehen ja karkeaan murikkaan. Reissuun ei kannata lähteä huonokuntoisella pyörällä, ja siksi kehoitamme osallistujia vuokraamaan pyörän Turusta jos oman pyörän soveltuvuus arveluttaa. Pyörän minimivaatimuksia ovat: kilpapyörää leveämmät renkaat, mahdollisuus kiinnittää vaellusvarusteet

Tavarat

Kalustoa ei kannata kantaa selässä, koska tämä rasittaa nivusia kun koko päivä istutaan satulassa. Varusteet tulee kiinnittää pyörään turvallisesti esimerkiksi sivulaukuin tai repussa joka köytetään tukevasti pyörään. Sopivia sivulaukkuja kannattaa lainata tuttavapiiristä.

Varusteluettelo julkaistaan tapahtuman kotisivulla ja lähetetään osallistujille ilmoittautumisen jälkeen. Varustus on karkeasti ottaen kevyt yöretkivarustus, mukaan lukien sadevaatteet ja lisättynä kypärällä, pakattuna pyörään kiinnitettäviin laukkuihin.

Hinta

Vaelluksen osallistumismaksut kattavat kustannukset, vaelluksen hinta on 120€ sisältäen matkat, ruoat, majoituksen ja lauttamaksut. Mikäli vaelluksen toteutuneet kustannukset jäävät tämän alle, palautetaan ylijäämä osallistujille. Polkupyörän vuokraaminen Vaasasta tuomisen sijaan nostaa hintaa 35€. Jos osallistuja järjestää itsensä Turkuun ja takaisin omatoimisesti, vähennetään hinnasta 50€.

Hintaan on mahdollista saada avustusta ottamalla yhteyttä LPKJ Antti Karppiin. Toiveena on, ettei kukaan jää pois reissusta rahan takia.

Ennakkovaatimukset

Tälle vaellukselle kannattaa lähteä jos jaksaa polkea 40 kilometriä päivässä. Osallistujille ennakkovaatimuksena on kipaista polkupyörällä Inkelinmaalla tai Raippaluodon sillalla, ja ottaa siellä kuva itsestä, pyörästä ja jostain maamerkistä ja lähettää kuva juhannukseen mennessä Sillille: mikko@sillander.com.

Jos lähdet vaellukselle omalla pyörällä, on pyörä katsastettava Metsäveikkojen kololla vaellusta edeltävällä viikolla. Huolla pyörä, asenna siihen taakkatelineet ja tuo pyörä näytille myöhemmin tällä sivulla ilmoitettavana ajankohtana.

Jokaisen vaellukselle lähtijän ja tämän kotiväen tulee olla koronaoireeton. Vaelluksella käytetään Metsäveikkohuivia ja pyöräilykypärää ja käyttäydytään partiomaisesti.

Vaellukselle ei ole ikärajaa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tehdään Kuksassa 10.6.2020 mennessä, linkki on tässä:

https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/tilaisuus_ilmoittaudu.aspx?Id=35078

Peruminen on mahdollista ilman kustannuksia 16.6. asti. Tämän jälkeen perumisesta laskutetaan perujalta tämän osuus toteutuneista kustannuksista kuten matkalippujen peruutusmaksut ja muut mahdolliset kulut joita ei ole mahdollista enää viime tipassa välttää.

Vaelluksen peruuntuminen on mahdollista alhaisen osallistujamäärän, koronarajoitusten tai karsean sään johdosta.

Infotilaisuus

Vaelluksesta pidetään infotilaisuus osallistujille 8.6. klo 19.00 Teamsissa. Linkki tilaisuuteen:

Join Microsoft Teams Meeting

Ole yhteydessä, mikäli jokin vaelluksessa mietityttää: mikko@sillander.com

Tästä tulee loistava reissu, tervetuloa mukaan! Ja ei kun ilmoittautumaan 10.6.2020 mennessä!