Flada

Vaasan Metsäveikkojen ja Vaasan Partiotyttöjen 100-juhlavuoden huipentava leiri järjestetään VMV:n leirialueella Mustasaaren Koskössä.


Sähkeitä leiriltä

Torstai

Sudenpennut ovat kalastaneet, seikkailijat ovat tehneet itse puukkoja ja samoajat ovat talkoilleet maalaamalla varastorakennusta. Pohjalaisen juttu julkaistiin.

Keskiviikko

Keskiviikkona Fladalle saapuivat sudenpennut ja seikkailijat ja leiri nousi täyteen vahvuuteensa. Tulokkaiden asettautuessa taloksi olivat vartiolaiset kokeilemassa meripartiota yhden päivän ajan. Pohjalaisen toimittaja kävijuttukeikalla leirillä. Illalla oli sudenpennuille ja seikkailijoille omat avajaiset. Ruokana oli Chili con Carnea.

Tiistai

Fladalla oltiin tänään jännän äärellä tekemässä puukkoja. Terän ruoto upotetaan puuhun kuumentamalla ruoto hehkuvaksi ja sitten painamalla ruoto puukahvaan niin että savu nousee! Päivälliseksi oli pekon-kanapastaa. Illalla lämmitettiin leiriä varten rakennettu kahden kiukaan sauna. Huomenna leirille saapuvat sudenpennut ja seikkailijat ja samalla leiri nousee täyteen vahvuuteensa!

Maanantai

Leirin pääjoukko saapui aamusateen jälkeen ja ryhtyi heti lipunnoston jälkeen rakentamaan. Jahkapahka ja Tukkametsä -nimiset savut rakensivat ruokapöydät ja katokset, rakentelun lomassa aurinkokin näyttäytyi. Päivälliseksi oli spagettia ja jauhelihakastiketta ja sehän upposi! Illalla pidetyin avajaiset, joissa Ukko jakoi synkän tarinan siitä kuinka Flada oli yhdessä vaiheessa mustin ja limaisin paikka. Heti Helsingin jälkeen. Leiriläiset saivat merkit ja huomenna ne komeilevat jo partiopaidassa kun leiriläiset käyvät ensimmäiseen ohjelmalaaksoonsa. Leirialue näyttää hyvältä ja paranee koko ajan. Riukuja ja narua riittää.

Sunnuntai

Haikilla on tänään edetty taivalta sup-laudalla ja kokeiltu myös fatbikellä maastossa ajoa. Leiriläiset laittoivat nuotiolla ahvenia ruoaksi. Huomenna aamulla lähtö kohti Inkelinmaata ja leiriä. Leirialue alkaa olemaan valmiina, viimeisiä pyöristyksiä tehdään vielä ennen levolle laskeutumista. Ahkeroijia on leirialueella kymmenkunta, henki on hyvä ja hommat luistavat! Uusi varasto ”103” toimii kuin rasvattu.

Viestejä leiriltä tupsahtelee myös Facebook-ryhmiin:

Vaasan Metsäveikkojen Facebook-ryhmä


Ajankohtaista

20.7.2017 Leirikirje tekijöille on julkaistu ja lähetetty sähköpostilla! Voit ladata sen myös tästä: Flada leirikirje tekijöille

Leirikirjeistä puuttui maininta kumppareista. Ne voivat olla varsin hyödylliset jos luonnonvoimat sattuvat koettelemaan.

16.7.2017 Viime hetken viilaukset alkavat

5.7.2017 Haikkiohjeistus ladattu verkkosivulle

4.7.2017 Muutamia leirimaksutietoja korjattu. Päivitetty lista verkkosivuilla ja paperikirjeessä.

2.7.2017 Leirikirjeiden lähetys alkaa! Ensin sähköpostilla ja sitten paperipostilla niille jotka sitä tarvitsevat.

21.6.2017 Leirille on vapautunut muutama peruutuspaikka, paikkoja voi kysellä Silliltä (Yhteystiedot sivun lopussa)

16.5.2017 Fladan jälki-ilmoittautuminen aukeaa! Jälki-ilmoittautuminen on avoinna toukokuun loppuun saakka!

13.4.2017 110 ilmoittautunutta!

12.4.2017 Ilmoittautuminen päättyy

9.4.2017 Jo yli 70 ilmoittautunutta!

9.4.2017 Fladalla on kesätyötakuu: Yli 16-vuotiaat voivat perua ilmoittautumisen 1.6. mennessä mikäli kesätyöstä ei ole mahdollista saada vapaata leirin ajaksi.

10.3.2017 Leirikutsut on lähetetty sähköpostilla Metsäveikkojen huoltajille, voit ladata sen myös tästä: FladaleirikutsuVMV

 

Leirikirje

Leirikirjeet on lähetetty viimein heinäkuun ensimmäisinä päivinä. Kirje on lähetetty ilmoittautuessa annettuun osoitteeseen. Kirjeen mukana on varusteluettelo ja leirimaksun maksuohjeet.

Voit ladata leirikirjeen myös tästä: Flada leirikirje   ja  Flada-leirimaksun maksuohjeet v2

Metsäveikkojen vartiolaiset ja samoajat tarvitsevat myös Haikkiohjeen tästä: Flada haikkiohjeistus

Tekijöille leirikirje löytyy tästä: Flada leirikirje tekijöille

Vierailupäivä 28.7.2017

Vierailupäivään ilmoittaudutaan tästä linkistä: www.bit.ly/fladanvierailupäivä

Vierailupäivä on tarkoitettu sudenpentujen perheille ja muille partiotoiminnasta kiinnostuneille. Vierailupäivä maksaa 10 € per henkilö, max 20€/kotitalous. Summa maksetaan kioskiin leirillä käteisellä.

Bussit lähtevät Kasarmialueelta Vaasan keskustasta klo 11.30 ja 13.00 perjantaina 28.7.2017. Voit valita ilmoittautuessasi kummalla bussilla tulet. Pysäköintiin kannattaa käyttää keskustan mahdollisuuksia.

16.00 päivällinen leiriläisille. Keittiön kapasiteetin vuoksi vierailijoille voidaan tarjotaan vain eväspussi ja kahvia, tarvitset oman mukin.

17.00 päättäjäiset kaikille

19.00 bussit lähtevät takaisin Inkelinmaalta

19.30 bussit takaisin Kasarmialueella

Leirille ei ole mahdollista tulla omalla autolla. Tieportit perille saattavat olla lukossa, eikä perillä ole parkkitilaa.

 

Ohjelma

Leirillä nukutaan vartion kanssa omassa Nigerissa, sudenpennut ja seikkailijat nukkuvat puolijoukkueteltoissa. Aamulla ensimmäinen asia on lipunnosto ja aamupala. Päivisin harjoitetaan partiotoimintaa sen luonnollisimmassa ympäristössä, omassa metsässä. Ohjelmassa on erätaitoja ja hauskaa partiokavereiden kanssa, vesillä seikkailua ja tottakai paljon rakentelua. Leirillä on sekä riehakkaita maastoleikkejä että rauhallisia iltanuotioita. Takaamme, että sinulla ja kavereillasi on leirillä mahtavia kesäpäiviä! Teet, juttuja joita et ole koskaan aiemmin tehnyt, koska Flada on ainutlaatuinen leiri!

Pihalle voi mennä koska vaan seikkailemaan, kesäleirille vain kerran vuodessa. Tämä leiri on partiovuoden huippukohta! Tämä on sitä parasta partiota, jolla palkitaan koko vuoden kokouksissa istumiset. Flada-leiristä tulee erilainen kuin Roihu, koska tämä leiri on täysin meidän itsemme tekemä.

 

Osallistumisajat ja leirimaksu

Ikäkausi Osallistumisaika Leirimaksu
Sudenpennut 26.-28.7. 50€
Seikkailijat 26.-28.7. 50€

Tarpojat VMV

Tarpojat VPT

22.-29.7.

24.-29.7.

100€

Samoajat VMV

Samoajat VPT

22.-29.7.

24.-29.7.

100€
Johtajat koko leiri 22.-29.7. 50€
Päivämaksu johtajille per päivä 10€

Leiriläiset ovat Fladalla sitä ikäkautta mitä he ovat keväällä toiminnan päättyessä. Eri ikäkaudet ovat leirillä eri ajan.

Leirille ilmoittautuneilla kotitaloutta kohti tuleva leirimaksu on enintään 170€. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä mikäli taloudestanne osallistuu useampia leiriläisiä, niin otamme tämän huomioon laskutuksessa. Leirimaksuun on tarvittaessa mahdollista saada huojennusta ottamalla yhteyttä lippukunnanjohtajaan.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt. Peruutuspaikkoja voi kysellä Silliltä, yhteystiedot alla.

 

 

Tervetuloa Fladalle!