Toimintakilpailu 2016-2017

Uusia ennätyksiä!

Juhlavuoden toimintakisa on yli puolivälin ja toimintaa on enemmän kuin miesmuistiin.

Syyskuu rykäisi toimintakisan käyntiin toden teolla! Tapahtumissa oli avajaiset, vaellus, partiotaitokisat ja majaöitä. Useimmat vartiot pitivät neljä kokousta.

Lokakuussa johtajille oli paljon erilaisia aktiviteetteja, mikä näkyi vartioiden retkeilyn vähenemisenä. Vain Susi-vartio piti erikoiskokouksen. Pisteitä kertyi vain 72 per poika, mikä on vähiten lokakuussa sitten vuoden 2011. Johtajasarjassa kärkeen siirtyi hetkeksi J. Junila, mutta tarkistuslaskennan jälkeen Henri Tammi palasi kärkeen. Vartiolaisten sarjassa L. Pertun etumatka kaventui 10 pisteeseen, A. Nyystilä ja J. Rinta-Aho hengittävät jo aivan niskaan!

Marraskuussa tykitettiin kovat pistelukemat ja joulukuussa moni vartio kävi laavuretkellä pakkasista huolimatta. Tai ehkä juuri niiden vuoksi. Pukkipalvelusta annettiin talkoopisteet. Välipäivinä monta poikaa oli mukana samoajien välipäiväleirillä. Nyystilä kiskaisi itsensä vartiolaisten sarjan kärkeen 10 pisteen erolla, johtajien sarjassa Junila hengittää ras-kaas-ti Henrin niskaan. Majavalla ja Oravalla on tiukka kisa vartiosarjan kärjessä, Ilves kerää etumatkaa ykkösenä.

Joulukuussa vartiot ehtivät hieman vähemmän retkille, mutta lippukunnan yhteisiä tapahtumia oli enemmän.

Tammikuussa kisa tiukkeni vartiolaisten sarjassa huomattavasti! Perttu on nyt tasoissa Nyystilän kanssa, J. Rinta-Aho on vain 15 pisteen päässä kärjestä ja Hautamäkikin vain yhden laavuretken ja kokouksen päässä! Johtajien sarjassa Junila ja Tammi ovat irtautuneet huimaan kiriin, Junila tykitti tammikuussa 70 pistettä enemmän kuin Tammi ja on vain 50 pisteen päässä johdosta! Vuositasolla vertailtuna tänä vuonna ollaan vain 2 pistettä jäljessä viime vuodesta kun katsotaan poikakohtaisia pisteitä. Muutama kuukausiseloste puuttuu tammikuulta, joten kokonaispisteiden vertailua ei kannata tehdä vielä. Se on kuitenkin selvää, että huippusuoritus on tulossa! Maaliskuussa pitäisi tulla uskomattomat pisteet kun pisteitä ropisee sekä juhlavuoden tapahtumista että talvileiristä!

Helmikuussa moni vartio kävi kahden yön retkellä ja toimintaa lisäsi myös Vaasan alueen tarpojille järjestetty erätaitoviikonloppu. Kokouksiin osallistuminen oli aktiivista. Helmikuussa toimintaa oli nyt reilusti enemmän kuin aiempina vuosina, ja sen myötä pistekertymä nousi uuteen ennätykseensä miesmuistiin (2011-2017)! Johtajissa Junila kiskaisi kärkeen ja vartiolaisissa Nyystilä otti yhden kokouksen mittaisen kaulan kakkosena olevaan Perttuun. Kolme kuukautta jäljellä, jännä nähdä montako poikaa vartiolaisista ylittää palkintorajan. Inkeli-talvileirin odotetaan nostavan pistemäärää rajusti maaliskuussa, osanotto leirille oli todella hyvä. Toimintaa on määrällisesti paljon ja poikien pysyvyydestä päätellen laatukin on vähintään riittävä. Mikäpä olisikaan parempia tapa viettää 100-vuotisjuhlia kuin uusi ennätys toiminnassa!

Toimintakilpailun päivitettyjen sääntöjen mukaisesti vartiolaisten sarjassa kaikki yli 750 pistettä keräävät pääsevät nauttimaan palkintopöydän antimista. Palkintopöydiltä löytyy kovemmat palkinnot kuin viime vuonna, sekä johtajien että vartiolaisten sarjassa.

Palkintoja on jo hankittu, ja pöydältä tulee löytymään mm. trangia ja useampia telttoja. Bluetooth-kaiutin totuttuun tapaan. Koska on juhlavuosi, täytyy palkintojen tänäkin vuonna olla viime vuotta paremmat!

Johtajat voivat raportoida pisteitään verkkolomakkeen voimin:
http://bit.ly/johtajiensarja

Kokonaistulokset tulevat kolon seinälle näkyviin, alla kärkiporukan pisteet.

Toimintakisan kärkiporukka